Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Update tanulmány a Corona vírussal kapcsolatos tudományos és tudománytalan állításokról – a pánikeltésről

Nyomtatás Szerző : dátum : 2020-03-30 kommentek : (9)

Számomra megdöbbentő, hogy a politika és a main stream média az egész világon mennyire képes megtéveszteni a teljes lakosságot. Valójában egymással versengve mondanak egyre nagyobb okokat, hogy miért is kell pániktól vezérelve bármit megtenni, hogy „életben maradjunk”. Hogy ők maguk is félelemből cselekednek-e, vagy nem véletlenül állítják le az egész világ gazdaságát, azt nem tudom. Valami majd biztosan megmagyarázza, hogy a világ lakosságát néhány hét leforgása alatt hogyan tudták jól bezárni a saját lakásaikba, sőt elérték azt, hogy maga a lakosság kikövetelte, hogy karanténba vonulhasson és mindenki összefog ennek az eszement tervnek a megvalósításáért. Megdöbbentő, hogy hol vannak pl. a természetgyógyászat empirikus eljárásai kapcsán sikítozó szkeptikusok (akik mindig az evidenciákért kiabálnak), hol vannak az egyes országokban a kormányok politikai ellenfeleinek tudományos szakértői, hol vannak az egyetemi professzorok és intézetek, hol vannak a téma nem gyógyszer és tesztfejlesztésben érdekelt (virológusok helyett) epidemiológus szakértői, senki nem emeli fel a szavát a teljesen tudománytalan eljárások és állítások ellen? Mindenki fél? A vírustól?  A tudomány képviselői, a politikusok és az orvosok is?

 

Szerencsére nap mint nap egyre többet tudunk és egyre inkább kilóg a ló lába, egyre inkább látszik, hogy a végén jó eséllyel kiálthatjuk majd, hogy „meztelen a király”. A minap kaptunk egy svájci összefoglalót az eseményekről, amit fel is raktunk a „ne pánikolj” facebook csoportunkba.

Ez az összefoglaló bár kiváló, de nagyon hosszúra és kevéssé áttekinthetőre sikeredett, mivel az események alatt naponta írták a bejegyzéseket. A legfontosabb állításait alább röviden összefoglalom, sok más saját meglátás mellett.  Félreértés ne essék, nem a SARS CoV 2 vírus létezését tagadom. Nem tagadom azt sem, hogy azokban a – szerintem- egy-két százalékot kitevő veszélyeztetettekben ez a vírus képes súlyos tüdőgyulladást és tüdőödémát előidézni, ezért mindent meg kell tenni a veszélyeztetettekért, de nem csupán azzal, hogy eldugjuk őket karanténba, mert az örökké nem tartható fenn. A betegség kapcsán azonban számtalan csúsztatás, számtalan pánik motiválta nem bizonyított információ van, amelyet mindenkinek újra kellene gondolnia. Azt is kihangsúlyozom, hogy nem a magyar Kormányt támadom, hanem ezt a pánikkeltő világjelenséget szeretném leleplezni. Magyarországon még szerencsés helyzetben vagyunk, – még nem épült le a gazdaság, még az emberek épp csak kicsit pihentek a bezártsággal, – sosem késő változtatni, módosítani a helyes irányba. Ugyanakkor őszintén szeretném megmondani a véleményemet, hogy nem helyes az, ha egy az életmód medicinát, az epidemiológiát, az immunológiát és a komplementer orvoslást is jelentősen érintő kérdést kizárólag a járványüggyel és az intenzív orvoslással akarunk megoldatni. Ez nem fog sikerülni.

Megjelentetett Kásler Miklós miniszter úr is egy összefoglalót a Corona vírus jelentőségéről és tudni valóiról, amelyet ugyan sok nagy tiszteletű kolléga írt, akik szerzői stábja megtalálható a 40 oldalas írás elején, de nincs egyetlen irodalmi hívatkozás sem felsorolva a műben ?!!???

Nem is értem, hogy lehet a szent tudomány nevében egy olyan állításhalmazt összerakni, ahol a világ egyébként kétségtelenül nagyon gyér tudományosan megalapozott és nem túl magasszintű megfigyeléseire sem hivatkoznak, hanem ellenőrizhetetlenül állítanak dolgokat. Igy sajnos ebben az írásban a sok hasznos, főként járványügyi és hygiénés, valamint intenzív orvosi adat mellett van jó néhány erősen megkérdőjelezhető állítás is, de ezekre még visszatérek.

Nézzük sorban, mit tudunk, amit elhallgatnak és mit nem fogadhatunk el, amit állítanak!

 

 1. A valós számokkal van a baj!

 

Csak a legyengült szervezetű beteg emberek halnak meg, Olaszországban a halottak átlagéletkora 80,5 év volt, 10% 90 év feletti, 90%-uk 70 év feletti volt. Az elhunytak 0,8%-a nem szenvedett semmilyen idült betegségben (de nem tudni, hogy dohányos, drogos, vagy elhízott volt-e). 75%-uk kettő vagy több, 50%-uk három vagy több krónikus betegségben szenvedett. Az átlagos olaszországi halálozás a korona vírus járvánnyal együtt sem éri el a szokásos egységnyi időre jutó olaszországi halálozási rátát. Ezért teljesen félrevezető, csupán pánikkeltést szolgáló mindennap hírt adni arról, hogy megint 800-900 olasz halt meg a koronavírus miatt.

 

Korona vírusnak tulajdonított halálozási megoszlás megfelel a természetes halálozási arányszámoknak, hiszen a gyerekeknél majdnem nulla, 75 év felett, pedig fokozott, férfiaknál dupla annyi, mint nőknél. Amit figyelni kellene, hogy a tüdőgyulladásban elhunytak száma mennyire haladja meg az egyébként az év hasonló szakaszában normálisan tüdőgyulladásban elhunytak számát. A korona vírus miatti tüdőgyulladásos halálozás egyenlőre nem éri el a normális tüdőgyulladási halálozást.

 

Nem bizonyított, hogy akik meghalnak, azok a Coronavírus miatt halnak-e meg, vagy közülük hányan halnak meg a Coronavírus miatt és mennyien egyéb okok miatt. Az elhalálozott személyben jelen lehet az új (vagy akár egy régi) korona vírus úgy, hogy ténylegesen egyáltalán nem az okozta a halálát. Ha kimutatták a haldoklóban a koronavírust, akkor automatikusan a koronavírusban elhunytak statisztákáját fogja gyarapítani. Valójában minden országban van egy természetes halálozási ráta pl. 500 – 2000 fő naponta és most egyszerűen ennek egy részét a Korona vírusra fogják és úgy kommunikálják, mintha egyébként ezek az emberek nem haltak volna meg 80-90 éves korukban két-három súlyos betegséggel a nyakukban, de mivel az elvégzett teszttel találtak a nyálkahártyáikon korona vírust is, ezért a statisztikáikba és a médiákba már úgy kerül, hogy „koronavírus miatt halt meg”. Ez pánikkeltés!!

Az európai halálozási monitoring rendszer nem mutat semmilyen emelkedést egyetlen országban sem, kivéve Olaszország, ahol a 65 év felettiek halálozása megnőtt, de még mindig nem éri el a 2016/17 évi influenza miatti halálozást .

Tudjuk, hogy a nyálkahártyákon a koronavírus mellett más vírusok is kimutathatók, ezért nem világos, hogy miért is fókuszálnak csupán a SARS CoV 2 vírus jelenlétére a pánik keltésben résztvevő intézmények és hatóságok.

Nyilvánvaló, hogy a dohányosok, drogosok és az elhízottak is a veszélyeztetett csoportba tartoznak és az idősek, akik egészségesek nem jelentősen veszélyeztetettebbek, mint a fiatalok. Ezért, amikor a média prezentálja azt az egy-kettő tizen- és huszonéves halálesetet, akkor azt elfejtik megemlíteni, hogy milyen volt BMI –je (elhízott volt-e) és hogy dohányzott-e, drogozott-e, vagy volt-e bármi rejtett betegsége. Ezek magyaráznák, hogy miért halt meg, ehelyett azt állítják, hogy „már a fiatal lakosság között is szedi áldozatait a koronavírus”.  Nem prezentálják azt sem, hogy az egészséges idősek, mennyire gyorsan és milyen százalékban gyógyulnak meg, hiszen ez is csökkentené a pánikot! Az adatok így ellenőrizhetetlenül a pánikkeltők érdekeit szolgálják!  

Kimutatták például, hogy a japán partjainál veszteglő turista hajó idős utasai közül a többség, még a fertőzöttek sem mutattak semmilyen tünetet. Ez is azt mutatja, hogy nem az idős kor, hanem a halálukhoz közeledő súlyos betegségekkel rendelkező betegek az igazán veszélyeztetettek. Az idős embereket leminősíti az a kommunikáció, amikor folyamatosan azt hangoztatják, hogy ők a veszélyeztetettek. Az más kérdés, hogy a járványügy nem tud különbséget tenni veszélyeztetett és nem veszélyeztetett idős ember között, ezért minden időst karanténba akar zárni.

Nincs mérve, hogy az új korona vírus mikor jelent meg és a társadalomban mekkora százalékában volt/van jelen, sőt az sem, hogy milyen gyorsasággal terjed. Semmilyen bizonyíték sincs arra, hogy mennyien voltak a „járvány” előtt már fertőzöttek Európában, egyáltalán most mennyien fertőzöttek? Semmi nem bizonyítja, hogy ténylegesen a 2019 év végi kínai „járvány” után került csak be Európába a vírus. A halálozást a megvizsgált egyének számához képest mérik, holott ez nem mérvadó, egy levegőben lógó hiteltelen adat, hiszen csakis az elvégzett tesztek számától függ az eredmény. Ha 5x annyi tesztet végeznek, akkor 5x annyi beteget, fertőzöttet találnak. „Már 430 fő fertőzött van Magyarországon, kettő fő megint elhalálozott”. Valójában ezt a járványt az egyre növekvő tesztelési szám adja. Ha gyorsabban növelnék a tesztelések számát, akkor a járvány úgymond gyorsabban terjedne, ha tömegesen tesztelnének, akkor már rég a tömeges terjedés fázisában lennénk. Ezt figyelembe nem véve kommunikálni nap mint nap csakis arra jó, hogy a lakosságot végtelen pánikban tartsák. Olyan ez mint egy negatív, pánikkeltő horror folytatásos filmsorozat. Mindenki feszülten ül a tévé és rádió előtt és alig várja, hogy mi az újabb fejleménye a tragikus szappanoperának. Ez persze azért is lehetséges, mert fogalma sincs senkinek, hogy épp hány a fertőződésen tünetmentesen átesett vírushordozó rohangál az utcán és fertőz a környezetében. Ugyanerre figyelmeztet a Robert Koch Intézet is. Valójában nem a járvány terjed exponenciálisan, hanem a tesztek száma.

Nem tudjuk, hogy mikortól van jelen a világban ez az új SARS CoV 2 vírus, hogy valóban állatról terjedt-e emberre, vagy egy egyébként is jelen levő korona vírus mutálódott és vált az emberre veszélyessé. Lehet, hogy évek óta itt van, de eddig nem figyelte a teljes média őket, senki nem vizsgálta, sőt teszt sem létezett, ami kimutatta volna, hiszen a kínai esetek kapcsán kezdtek teszt fejlesztésbe 2019 végén. Az olaszok már írják, hogy a múlt évben is ott lehetett már ugyanez a vírus Olaszországban, hiszen volt egy ugyanilyen shub valamikor 2019 év vége felé.

Az Oxford Egyetem tanulmányában pedig azt írják, hogy 2020 januárban már biztosan jelen volt a vírus és már a lakosság 50%-a immunizálódott ellene.

A COVID 19 halálozási aránya töredéke a szezonális influenzáénak. Számtalanszor elhangzott, számtalan forrásból, hogy egy évben a világban 250-650 ezer influenza miatti haláleset történik, melyet nem fújnak ennyire fel. Most kb 20 ezer halott van a világban, amelyet a SARS CoV 2- nek tulajdonítanak és olyan intézkedésekben élünk, amelyre soha nem volt példa. A Covid 19 halálozási aránya magában a kínai Vuhanban is mindössze 0,04–0,12% volt, amely alacsonyabb mint a szezonális influenza halálozási aránya (kb. 0,1%). Azt sem szabad elfelejteni, hogy jelenleg még tart, vagy épp lezajlóban az idei influenza szezon, mely teljesen jelentőségét vesztette, hiszen mindenhol csupán az új koronavírus fertőzésről számolnak be, mondhatjuk úgy is, hogy az influenzás tünettannal jelentkező esetek egyszerűen átkerültek a COVID 19 betegek statisztikái közé. Azt is érteni kell, hogy a 2019/20-as év influenza járványa nagyon enyhe volt egész Európában, amely sok egyébként az influenzára is veszélyeztetett súlyos beteg ember életét megkímélte.

Egy francia tanulmányban arról írnak, hogy a COVID 19 által okozott bajt túlbecsülik és a valós halálozási számadatok nem haladják meg az előző években mért corona vírus okozta (normális nátha okozta) halálozást.

Egy 2019 augusztusban megjelent tanulmányban arról írnak, hogy Olaszországban extrém magas volt az influenza miatti halálozás más európai országokhoz viszonyítva, évente 7000-24.000 ember halt meg és ezt annak tulajdonítják, hogy Olaszországban extrém magas az idősek aránya (6.7 millió, ami 10%a a populációnak). Ez a számadat még mindig (amikor már elérte a 10.000 főt a corona vírusnak tulajdonított halálozás) nem éri el ezek átlagát sem.

Nagy Britanniában pedig 2019 februárban arról írtak, hogy a 2018-19-es influenza járvány kapcsán is több mint 2000-en kerültek intenzív osztályra légzési nehézségek miatt.

Vagyis nincs abban semmi meglepő, hogy légúti gyulladásos járványok idején az intenzív osztályokra kerülnek azok a betegek, akik gyenge ellenállóképességgel és sokféle előbetegséggel rendelkeznek.

 

 1. Mi az oka a nehéz ellátási körülményeknek?

 

Oxigénpalack. Számos helyen beszámolnak arról, hogy oxigén palackokban, hygiénés eszközökben hiány van. Ennek azonban nem az az oka, hogy nincs elég, hanem az, hogy a gerjesztett pánik miatt az emberek mindent felvásároltak biztonság kedvéért és így nem jut az akut betegeknek.

Személyzet. Beszámolnak arról, hogy nincs elég orvos és ápoló, ami nem azért van, mert valóban hiány van belőlük, hanem azért, mert törvényszerűen pozitív teszt eredményt mutatnak ki náluk és a járványügyi szabályok okán, karanténba vonulnak, nem vehetnek részt az ellátásban, akár van tünetük, akár nincs.

Intenzív osztályos ágy. Olaszországban Lombardia az egyik legkevesebb intenzív ággyal rendelkezik, amely ágyak a téli időszakban korona vírus járvány nélkül is 90% telítettséggel működnek. Ha az országok arra készültek volna fel, hogy tábori kórházi osztályokat hoznak létre a súlyos betegek ápolására, – hamár nincs elég intenzív ágyuk – akkor a halálesetek egy része elmaradt volna.

Pánik miatt túlterheltek a kórházak és az orvosi ellátó rendszerek. Erről írnak német és svájci források.  Nyilvánvalóan a klinikák és a kórházak túlterheltségének egyik oka nem csupán az, hogy sok súlyos, lélegeztető gépet igénylő beteget szállítanak ide, hanem az, hogy az emberek a gerjesztett pánik miatt megrohamozzák ezen intézményeket, hogy megbizonyosodjanak, hogy ők maguk koronavírus betegek-e, elvégeztessék a tesztet és hogy megnyugtassák magukat, hogy megfelelő ellátást kapnak-e, ha mégis nagyon betegek lennének.

 

 1. Országok, ahol bátrabban és másként gondolkodtak

Japánban nem zártak le semmit, pedig az elsők között jelent meg a szigetországban is a vírus. Mégis elmaradt a durva járvány.

Dél-Koreában sem zártak le csak néhány veszélyeztetett területen néhány intézményt, mégis sikeresen megoldották a járványt úgy, hogy halálozás messze a szezonális légúti járványok halálozása mögött maradt. Dél-Koreában 9500 pozitív teszt és 152 haláleset.

Svéd modell, nem teszik azt mint az országok zöme. Svédek tegnap bátran úgy vélekedtek, hogy nincs arra bizonyíték, hogy a korlátozó intézkedésekkel jár jobban egy ország. Abbahagyták a teszteléseket és nem zárták be az iskolákat, nem korlátozták a gazdaságot.

Az olasz intézkedési példa – ami egyébként nem is működik -nem indokolja más országokban a drákói intézkedéseket. Egyáltalán mi bizonyítja, hogy minden ország olyan veszélyeztetett mint Lombardia, hiszen pl. Dél-Koreában összehasonlíthatatlanul enyhébben futott le az egész „járvány”? Valójában nem arra kellett volna  a bizonyíték legyen, hogy helyes, ha nem tesznek ilyen drákói intézkedéseket, hiszen a normális élet felforgatásának érveit kellett volna bizonyítsák, erről kellett volna valós vita legyen és ilyen bizonyíték nem volt. Olaszországban a legszigorúbb intézkedéseket hozták meg, a halálozási ráta mégsem csökken, sőt növekedett.

Amikor pedig csökkenni fog, akkor mi bizonyítja, hogy az spontán is nem történt volna meg az intézkedések nélkül. Számomra nagy örömet jelent a svéd döntés, mert azt jelenti, hogy az északi ország lehet az európai bizonyíték arra, hogy az országok hibásan döntöttek, amikor mindent feláldoztak a járványügyi algoritmus oltárán.

Nagy Britannia kivette a súlyos következményekkel járó betegségek közül a COVID 19-et.

Ez is egy normális és bátor döntés volt. Vagyis az Olaszországról szóló horror jellegű média megjelenések ellenére úgy gondolják az ottani szakemberek, hogy nem tartozik a súlyos betegségek közé a COVID 19. Vajon miért? Ha annyira egyértelmű, hogy csak egy féle következtetésre lehetne jutni mindenütt, akkor ők miért gondolják mégis azt, hogy nincs ok az aggodalomra?

 

 1. Néhány indok, hogy miért lehet sok halott Olaszországban:

 

 • összekeverik a corona vírus miatti halált, a más ok miatt meghaltak nyálkahártyáin fellelhető korona vírus jelenlétének esetével. Egyszerűen az influenza járvány miatti és a szokvány elhalálozás eseteit is most mind a coronavírus járvány számlájára írják. Walter Ricciardi professzor vizsgálata 12%-ban találta megalapozottnak a korona vírus miatti halált.
 • ez a terület Olaszországon belül is igen nagy nehézségekkel küzd az intenzív osztályos ágyak tekintetében. Már 2017-18-as influenza járvány idején is az összeomlással küzdött a rendszer.
 • a lakosság rendkívüli sűrűségben él azon a területen, ez Olaszország legsűrűbben lakott területe
 • egészen valószínű, hogy amikor naponta 800-900 halott volt, akkor már  több millióan futkároztak az utcákon vírushordozóként. Senki nem vizsgálta, hogy mennyi a valós fertőzöttség az országban.
 • ez Európa egyik legszennyezettebb levegőjű területe
 • Légszennyezettség (NO2) Észak-Olaszországban, 2020. február (ESA)
 • itt az is látszik, hogy hogyan csökken a légszennyezettség az intézkedések hatására

Ezt a képet is a Swiss Propaganda Research nevű weboldal cikke nyomán idézem

Egyébként ugyanez oka lehetett a kínai Vuhanban történt nagy arányú halálozásnak.

Egy kínai 2003-as vizsgálat szerint a SARS vírus miatti halálozás enyhén légszennyezett területen 84%-al nagyobb, a súlyos légszennyezés esetén (mint amilyen Vuhan), akár 200% is lehet az emelkedés.

 • Ez a terület Európa egyik legelöregedettebb lakosságú területe. A lakosság közel egyharmada 65 évnél, 10%-a 75 évnél idősebb.
 • Olaszország Európa egyik legnagyobb antibiotikum rezisztenciával rendelkező területe (Németország 0,5%, Olaszország 26 %)
 • Az olasz (mediterrán) társasági élet, szabálykövetés elutasítása, lehetővé tette a vírus gyors terjedését.
 • Az idei influenza szezon enyhe lefutása sok súlyos beteg életét megkímélte, az ő haláluk most a SARS CoV 2 számlájára lett írva.

 

 1. Milyen alternatív szakmai vélemények vannak a drákói intézkedésekről

 

A stanford egyetem epidemiológus és népegészségtan professzora John P.A. Ioannidis is úgy vélekedik, hogy megfelelő orvosi adatok nélkül hozták meg az intézkedéseiket szerte az országokban.

Legutóbb pedig egy órás interjút adott a COVID 19 intézkedések alapjául szolgáló tudományos adatok teljes hiányáról.

Sucharit Bhakdi a Mainzi Egyetem mikrobiológus professzora egyenesen önpusztítónak, groteszknek, kollektív öngyilkosságnak nevezi az intézkedéseket, mert azok a társadalmi shock okán sok idős embernek lerövidítik a várható élettartamát és felveti a kérdést, hogy az idős beteg emberek halálában mennyiben játszik közre a több hete bevezetett intézkedés csomag.

Bhakdi professzor legújabb kezdeményezése, hogy Merkel kancellárnak írt egy nyílt levelet 26-án csütörtökön amelyben sürgeti az intézkedések újragondolását és megváltoztatását.

Maria Rita Gismondo olasz mikrobiológus arra szólítja fel az olasz kormányt, hogy hagyja abba a megbetegedési és halálozási adatok napi kommunikációját, mert az értelmetlen pánikot kelt és semmilyen valós alapja nincs, mert a diagnózisok és a következtetések pontatlanok.

Ellentmondásos a tünetmentes fertőzöttek aránya a társadalomban. A fertőződött esetek 80-90%-a tünetmentes, vagy nagyon kevés tünettel járó megbetegedést vészel át. Persze ez sem stimmelt, mert az elvégzett tesztekhez viszonyították a 80-90%-ot. Holott a társadalom egészét figyelembe véve a betegek aránya jóval kevesebb vélhetően 1% alatti. Viszont az EMMI által kiadott kiadványban úgy szerepel, hogy a fertőzötteknek csupán az 1-3%-a tünetmentes, de a szerzők szerint ez is jelentőség nélküli, szerintük a WHO is azt mondja, amit ők (hol? mit? ). Ezzel szöges ellentétben áll az olasz Legfelső Egészségügyi Intézet (Instituto Superiore di Sanita ISS) professzorának Walter Ricciardi , az olasz egészségügyi miniszter tanácsadójának a vizsgálata, amely 3000 koronavírus fertőzöttet vizsgált meg és annak 50-75%-a tünetmentes volt és maradt. Vizsgálata szerint a halotti bizonyítványok mindössze 12 százalékában szerepel a koronavírus mint tényleges halálok. Ez pedig a sajtóban folyamatosan zengett napi halálozási eseteknek csupán a töredéke.

Pietro Vernazza svájci infektológus bírálja az országok által meghozott intézkedéseket. Azt mondja, hogy semmi értelme a tesztelések növelésének, mert a fertőzöttek 90%-ában tünetmentesen lezajlik a fertőzés. Az iskolák bezárása és a kijárási tilalom pedig egyenesen kontraproduktív, mert megakadályozza hogy a gyerekek és felnőttek időben immunizálódjanak a vírussal szemben. Sürgeti, hogy a politika gondolja újra a tennivalókat, mert jelenleg nincs bekapcsolva a valós tudomány a politikai döntésekbe. Azt javasolja, hogy a veszélyeztetetteket védjék csupán. (ahogyan ezt már én is kezdettől hangsúlyozom)

Frank Ulrich Montgomery a német orvosi kamara elnöke is a Lockdown rendszert ellenzi és kontraproduktívnak tartja.

Dr.Pablo Goldschmidt argentin virológus egyenesen globális terrorizmusról beszél a vírus kapcsán kilalakított intézkedések kapcsán

Megszűnik a megbetegedés és a fertőzés a „maradj otthon”, „semmi ne működjön, ami nem életszükséglet” programmal? Erre nincsenek bizonyítékok. Kétségtelen, hogy a karantén lassítja a fertőzés terjedését, de csak lassítja. Hiszen, ha kevesebb ember találkozik egymással, akkor a vírus is kevesebb embert képes megfertőzni. … és lehet, hogy a súlyos tüdőgyulladásosokat is könnyebben tudják így ellátni a meglevő ágyakon, és lélegeztető gépekkel, bár nekünk több intenzív ágyunk van, mint az olaszoknak Lombardiában. Talán. Nem bizonyított, hogy erre szükség lehet. Nincs viszont bizonyítva az sem, hogy a karantén segítségével a fertőződés egyáltalán megelőzhető, hiszen előbb utóbb előbújunk a barlangunkból és ha vírus még ott van, akkor újra fertőzni fog. Valóban érdemes „otthon maradni”? Ki tudja? Ezt a járvány közben vizsgálatok híján nehéz eldönteni. Milyen verziók is lehetnek?

 1. A lakásába vonult személy valamikor már átesett a fertőzésen (tünet mentesen akár) és már nem fertőz, az ő esetében teljesen felesleges a karantén, hiszen senkire nincs veszéllyel, önmagára sem. De hát nem tudjuk, hogy kik ők, hiszen ilyen átfogó tesztelés nem történt.
 2. A lakásába vonult személy jelenleg is épp fertőző beteg, de nem tud róla. Ez esetben jó eséllyel megfertőzi a családját, ő és a családja tagjai mégis kimennek a boltba, ahol megfertőzhetnek újabb személyeket. De hát senki nem tesztelte őket, hogy fertőznek-e, ezért fertőznek, még ha kevesebb embert is. De hát mivel ez sincs vizsgálva, így valójában ez is észrevétlenül zajlik.
 3. A lakásába vonult személy nem volt és nem beteg most sem. Mi lesz vele, ha kijön? Hát mivel nagy eséllyel ez a vírus évekig itt marad velünk (vizsgálatok híján erről sincs biztos tudásunk, de a többi vírus megfigyelése kapcsán nagyon valószínű), előbb utóbb, átvészeli a fertőzést. Természetesen az esetek 90%-ában tünetek nélkül, vagy csak nagyon kevés tünettel zajlik le majd ez a fertőzés. De erről sem fogunk tudni semmit, hiszen átfogó tesztelés nem történik, már nincs tömeges megbetegedés, nincs média hisztéria – így mindenki úgy hiheti, hogy az már csak sima nátha volt.

A becsukott lakosság fertőződése elhúzódik, ez akadályozza az immunizálódást, ezzel a betegség legyőzését. Mint tudjuk a vírus akkor fertőz, ha még nem fertőződtek elegen.

Én azt látom a nemzetközi sajtót figyelve, hogy egyre több orvos emeli fel a szavát a meghozott intézkedések ellen, kijelentve, hogy ezek a rendelkezések minden ésszerűséget és logikát nélkülöznek.

 

 1. Laboratóriumi tesztek, tesztelések és manipulációk a számadatokkal

Kérdés, hogy a labortesztek nem adnak-e fals pozitív eredményt, vagyis nem mutatják-e az előző, már évek óta jelenlevő korona vírus fajtákat is és így több „SARS CoV 2” kerül kimutatásra, mint a tényleges.  Én úgy látom, e hiba ellenőrzésében, a fertőzöttek számadatainak kritikus csökkentésében semmilyen hatóság, vagy intézmény nem érdekelt jelenleg. Mindenki a pánik irányába cselekszik és mindenkinek az az érdeke, hogy beálljon ebbe a pánik keltő sorba, minél több fertőzöttet találjanak, még akkor is ha a szavak szintjén hangoztatják a pánik elkerülését. Mindenesetre vannak olyan közlemények, amelyek igazolják a fals pozitív vizsgálatokat.

Az is kérdéses, hogy ha most már nem csak a légúti nyálkahártyákról végeznek teszteket, hanem a vérből, szérumból, vizeletből, székletből is, akkor melyik alapján jelentik ki, hogy fertőzött az illető, hiszen nem mindegyik jelenti azt, hogy valóban fertőző beteggel állunk szemben. Bármelyik elég? És ha a székletben jelen van, akkor az biztosan növeli a súlyos szövődményes megbetegedések esélyét?

E forrás szerint a használt teszt csak kutatási célra alkalmas és nem diagnosztikai célra:

Jelenleg a kommunikációban mindegy, hogy milyen megbízhatóságú, mely testváladékból vették, beteg-e az illető vagy sem, a teszt alapján fertőzöttekről beszélnek. Ez a pánikhangulatot fokozza!

A jelenleg forgalomban levő antitest gyorsteszt érzékenysége 30%, pedig 80%-nak kéne lennie.

Na de a 80% sem 100%, tehát a vizsgálati találat sok kivánni valót hagy maga után.

 

Manipuláció a tesztelésekkel. Mindenesetre az biztos, hogy a tesztek nem képesek semmilyen tudományos adatot produkálni eddig, hiszen ha nem tudjuk a kiindulópontot, (a társadalom hány százaléka hordoz) akkor azt sem tudjuk, hogy hová jutottunk és hogyan. Németországban is egyetértenek abban, hogy a minél több tesztet végeznek, annál több látszólag a beteg, de abban is, hogy a PCR technológia nagyon érzékeny vizsgálat és igen nehéz megkülönböztetni a töredezett vírus részeket, genetikai szekvenciákat, hogy az valóban a SARS CoV 2-től, vagy valamely más vírustól származik.

 

 1. Terápia és hatékony megelőzés jelenleg nincs!! Életmód medicina, (life style medicine) és komplementer medicina lehetőségeit teljesen kihagyják

A terápia területén a hívatalos intézmények képviselőinek nincsenek megoldásaik, egyszerűen úgy vélik, hogy majd a járványügyi és az intenzív osztályos intézkedések mindent megoldanak. De látható, hogy semmit nem oldanak meg, sőt kontraproduktívak. Kásler miniszter úr kiadványa egyetlen sort nem tartalmaz arról, hogy mit tegyenek odahaza a bezárt magyar emberek, hogy valódi légúti megelőző gyakorlatokat (légzőgyakorlatok), gyógynövénypraktikákat, vitaminszedést és milyen hatékony diétát kövessenek. Ami Dél-Koreában még hozzájárult a járvány megfékezéséhez, az az, hogy a teljes megelőzés nem a konzervatív orvoslás, hanem a tradicionális koreai medicina, tehát a természetgyógyászati orvoslás kezében van, akiket ott egyetemen képeznek öt éves oktatás keretében és minden kórházban létezik természetgyógyászati osztály. Igy az átlagéletkort 90 évre vitték fel és lényegesen hatékonyabban előznek meg minden krónikus betegséget, mint a nyugati medicinára épülő rendszerek Európában. Bár Magyarországon az egészségügy részét képezi a Komplementer orvoslás, a hivatalos intézmények és testületek vezetői egyáltalán nem veszik számításba a komplementer orvoslás sok ezer éves tapasztalatait. Miért is? Tudatlanságból, gőgből, evidencia kábulat okozta fanatizmusból vagy egyszerűen csak felelőtlenségből? Mit mond az érvényes egészségügyi törvény 104. paragrafusa a természetgyógyászatról?

A nem-konvencionális eljárások * 

 1. § (1)A nem-konvencionális gyógyító és életminőségjavító (a továbbiakban együtt: nem-konvencionális) eljárások célja az egészségi állapot kedvező befolyásolása, a betegségek megelőzése, valamint az egészséget veszélyeztető, illetve károsító tényezőkkel szembeni védekezés lehetővé tétele.

(2) *  A nem-konvencionális eljárások az egészség és betegség eltérő szemléletén, a konvencionális, természettudományosan megalapozott eljárásoktól eltérő megközelítésből eredő módszereken alapulnak, amelyek – a külön jogszabályban foglaltak szerint – a konvencionális gyógyítási módszereket kiegészítő, helyettesítő, továbbá életmódjavító eljárások.

 

Ezek az eljárások empírikus háttérrel rendelkeznek. Több ezer éves tapasztalattal. Nem valamely gyógyszergyár ötletétől vezérelt, amely szerint mondjuk a Chloroquint (amely egyébként is nagyon sok mellékhatással rendelkező szer) kitalálják minden tapasztalat nélkül, hogy a corona vírus ellen kell adni (nyilván mindenki megelőzésre szeretné majd szedni), hanem több ezer éve használják a gyógynövényeket, az inhalálást, a diétát, amely segíteni tud a vírus fertőzés leküzdésében és megelőzésében és nem rendelkezik számottevő mellékhatással.

Én egy leegyszerűsített protokollt írtam össze azoknak, akik szeretnének valamit tenni az egészségük megőrzése érdekében, a vírusfertőzés megelőzéséért.

 

Záró gondolatok

 

Szokták mondani, hogy nehéz szélnek szemben pisilni. Most így érzem magam. Mégsem tudok csendben lenni, mert látom, hogy mennyire fals az irány. A Corona vírus járvány ügyében egy sor pánikot fokozó és a valós veszélyt messze eltúlzó kommunikáció van jelenleg is használatban, nem minden megy jófelé. Természetesen nem kéne a járványügyi intézkedéseket kidobni az ablakon: moss kezet 20 percenként, tarts távolságot, hordj szájmaszkot, ne fertőzd meg a beteg embereket. Ezek rendben vannak. Nincs rendben, hogy nincs terápiás terv! Hölgyek és Urak! A terápiás terv nem csupán a járványügy és a végstádium intenzív osztályos asszisztálása a lakosság kevesebb, mint egy százalékánál. Most van itt a lehetősége, hogy figyelembe vegyék a komplementer orvoslás értelmét és használják azt, hogy a lakosság 99%-ának is legyen valós egészségfejlesztő módszere, ne csak az 1%-nak életmentése. A komplementer orvoslásét, amelyet nyilván nem véletlenül valamikor épp a konzervatív kormányok kezdeményezésére 1990-ben, és a bal oldali kormányok beteljesítésével 1997-ben beemeltek az egészségügybe. Minden szkeptikus hisztéria ellenére még mindig maradt bőven eleme a jogrendben és lehetne most bevetni a lakosság védelmére, mint ahogyan teszik azt Dél-Koreában. Vagy Kásler miniszter úr megkapja a megfelelő tanácsokat a természetgyógyászat alternatívájaként és az valóban hatékony, vagy egy elem, ami van, de semmi értelme? Félre kéne tenni az evidenciákat imádók zsigeri gyűlölködését, mert nem megalapozottak, csupán komplementer orvoslás meg nem értéséből származik. Igen lehet az ellenállóképességet javítani, igen lehet természetes anyagokkal és módszerekkel a vírusok életképességét csökkenteni, igen lehet az általános fittséget és a krónikus betegségek állapotát javítani. Magunk részéről állunk rendelkezésre, ha kérdeznek bennünket. Vagy lehet várni a sors bekövetkeztét. Mint tudjuk a lakosság nagy része bizalommal tekint a természetes gyógymódok iránt. Most kéne ezt használni a jó cél érdekében. Igy lehetne összefogni. A politikusokat nem bántom, ők jelenleg teszik, amit a szakemberek diktálnak. Szerintem ők változtatni fognak, ha az orvos szakma kész lesz változtatni a merev álláspontján.

 

 

 

 

 

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése
Kommentek
Józsa Mónika 1 perc ago
2020-03-31

Tisztelt doktor úr! Nagyon köszönöm, hogy ezt megírta!
Üdvözlettel, Józsa Mónika

Válasz
Korányi János 1 óra ago
2020-04-01

Hiányolok egy fontos tényt az összefoglalásodban. Azt, hogy hány személyt kell intenzív osztályon kezelni a többi évekhez képest ebben az időszakban. Ez a veszélyes része az egész pandémiának. Ha hagyjuk szabadon terjedni a vírust, akkor a kórházak, még a töredékét sem fogják tudni fogadni azoknak, akiknek szükségük lenne intenzív kezelésre.
Szerintem is túlzásba mennek bizonyos intézkedések, a helyzet kihasználása politikai előnyök megszerzésére stb. Én Svédországban vagyok orvos, itt jobb a helyzet valamivel.

Válasz
Emödi Judit 3 óra ago
2020-04-01

A „felelötlen” Svédorszàgból köszönöm a gondolatokat

Válasz
Dr.Dunainé Kósa Éva 11 óra ago
2020-04-02

Abszolút egyetértek. Most nem az izoláció és a kevesebb beteg a cél, hanem a gazdaság, a piac újrarendezése. Jó indok a politikusoknak, hogy tönkretegyék és utána messiásként mentsék az embereket. Közgazdászként az izoláció gazdasági következményei több ember halálát fogják okozni, mint maga a vírus. ( Éhezés, öngyilkosság, depresszió, vitaminhiány, mozgásszegény izolációs hónapok és maga a vírus-pánik okozta stressz.)

Válasz
Dr. Dunainé Kósa Éva 12 óra ago
2020-04-02

Kedves Doktor Ú!
Ha lehet, ne tegye közzé a kommentemet. Ha mégis szeretné, majd tennék hozzá néhány gondolatot. Köszönöm. Tisztelettel: Dr. Duneiné Kósa Éva

Válasz
Kalla Máfia 2 óra ago
2020-04-05

Köszönet és hála ezért a józan, átfogó cikkért ebben az agyament pánikos világban.

Válasz
Balogh Katalin 6 óra ago
2020-04-10

Köszönjük!Èn pròbàlom terjeszteni az igèt a csalàdom ès minden olyan màs ember körèben,aki hisz a mèdia àltal keltett pànikban.

Válasz
Dr.Muskovszky Gábor 3 óra ago
2020-05-03

Egyet értek a doktorral! A pánikkeltés a mindenkori hatalom céljait, a hatalmuk kiterjesztését szolgálja.

Válasz
Füredi György 5 óra ago
2020-05-10

A z „egyenlőre” szót érdemes javítani, hogy egy ilyen tartalmas felvilágosító cikk ne értékelődjön le nyelvhelyességi okokból.

Válasz

Vélemény, hozzászólás?