A növényi alapú táplálkozás – melynek terápiás és preventív jelentőségéről 30 éves praxisom tapasztalatai alapján mélyen meg vagyok győződve – egyik legfontosabb alkotóeleme a gyümölcs. A gyümölcsöket sok féleképpen lehet csoportosítani.
Termesztett, friss gyümölcsök
acai, alma, ananász, avokádó, banán, birsalma, citrom, cseresznye és meggy, dinnye (sárga), dinnye (görög), durian, édes granadilla, egres, eper, faeper, földi cseresznye, füge, gránátalma, grépfuit, japán kumkvat, josta, jujuba (kínai datolya), kaki, kaktuszfüge (lófüge vagy tuna), kaktusgyümölcs (pitaja), kivi, kókusz, körte, kuruba (banán passiongyümölcs), licsi, lime (zöldcitrom), mandarin, mangó, mangosztán, málna, maracuja, narancs, naranjilla, naspolya, noni, oliva, óriás passiógyümölcs, őszibarack, papaja, pomelo, rambután, ribizli, sárgabarack, szeder, szilva, szőlő, tojásdinnye (perui uborka)
Vadon termő gyümölcsök
Áfonya (vörös, fekete, tőzegáfonya), borbolya, berkenye (madárcseresznye), csipkebogyó, bodzabogyó, homoktovis, kökény, erdei szeder, vadalma, vadkörte, vacseresznye, kökény, galagonya, som, málna, erdei szamócát vagy a tüskés szárú szedret
Olajos magvak
Mogyoró, kesudió, paradió, földimogyoró, dió, napraforgó, füge, mandula, pisztácia, szelídgesztenye
Aszalt gyümölcsök
mazsola, szilva, sárgabarack,datolya,