Az alma javítja az emésztést a benne lévő borkő- és almasavnak köszönhetően, ami gátolja az emésztőrendszerben zajló erjedést és a kórokozó baktériumok tevékenységét. Pektint tartalmaz, amely eltávolítja a koleszterint és a mérgező fémeket (ólom, higany). Jótékonyan hat az alacsony vércukorszintre.
A körtében sok a természetes cukor (fruktóz), megfelelő rost, C-vitamin és kálium forrás. A körte azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amelyek a legritkábban váltanak ki allergiát.
A spenót kitűnő karotin, C-vitamin, jó kálium és hasznos folsav forrás. Vasban és klorofillban gazdag, ezért nagyszerű vérképző.
Elkészítési idő: 10 perc
- 300 g vilmoskörte
- 250 g idared alma
- 50 g spenót
- 300 ml tisztított víz
- ½ kk fahéj
Elkészítés:
A körtét, az almát és a spenótot megmossuk, majd feldaraboljuk a gyümölcsöket, és eltávolítjuk a magházukat. A turmixgépbe belepakoljuk először a körtét és az almát, majd a spenótot és a vizet, valamint a fahéjat. Két perc alatt krémesre turmixoljuk.
Marton Melinda receptje
www.testtudatos-taplalkozas.hu