Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Update 2 a korona vírussal kapcsolatos tudományos és tudománytalan helyzetről

Nyomtatás Szerző : dátum : 2020-04-07 kommentek : (0)

Bevezetés

 • Minden nap többet tudunk a korona vírus okozta járványról és az annak nyomán kialakult pánikról is, de még mindig nagyon keveset. A main stream információs bázisok kiindulópontja továbbra is az, hogy ez egy nagyon súlyos járvány, amely kapcsán minél nagyobb pánikot kell kelteni, hogy az emberek ne is gondolkodjanak, hanem otthon maradjanak a fenekükön, a házukban.  Az országok többségében a vezetők és a szakemberek nagy része is ezzel a magatartással látják kezelhetőnek a helyzetet. Az, hogy a teljes kijárási tilalom sem csökkentette, vagy oldotta meg az olasz, vagy a spanyol járványt, az végülis nem probléma, hiszen a félelem az olaszországihoz hasonló helyzettől, az „mindent visz” mint  a joker a kártyában, még azt a tudást is, hogy ugyanazok az intézkedések máshol sem szüntetik meg a járványt és máshol sem hoznak majd eredményt (ez kéne legyen ugyanis a tudományos gondolkodás alapja, ha nem félelmi alapú, irracionális gondolkodás lenne). Nagyon kapóra jött ez a dél-európai országok által prezentált halálozási ráta ebben a tudományos adatokat egyébként szinte teljesen nélkülöző világban, a „lockdown” vagy „shutdown” elvet valló kormányoknak. Nem kell sokat győzködni a népet, csak meg kell mutatni az olasz és spanyol halálozási statisztikákat, néhány képet a koporsókat szállító autókról, a folyosókon, lélegeztető gépen fekvő, félholt betegekről és mindenki ért a szóból. EZ A PÁNIK!!! Igazából most már az az érv is elég, hogy hát hogyan lenne lehetséges, hogy nem ez az igazság, hiszen a világ összes kormánya így jár el, hogyan merészeli valaki azt gondolni, hogy itt nincs elég bizonyíték arra, hogy ez így megoldható. Láthatják: minden kormány ezt csinálja, kvázi igazuk van! A népnek pedig ez egy rendkívüli nagy meggyőző erő. Mindenki, aki megkérdőjelezte az első cikkemet, mind ezt az érvet, az olasz és spanyol óriási „korona vírus miatti” halálozási statisztikát citálta. Elismerve, hogy ez a vírus az arra hajlamos sokféle betegségben szenvedőknél, legyengült szervezetnél (ami véleményem szerint nem több, mint a fertőzöttek kb. 1-3%-a) elősegíti a súlyos (ARDS) tüdőgyulladás kialakulását, de nem elismerve, hogy minden olasz halálozási adat a koronavírus számlájára írható) javaslom, hogy az olasz és spanyol halálozási statisztikák helyes értelmezésére térjünk vissza a járvány után. Véleményem szerint nagyon sok bibi van a statatisztikák gyártásával: mi miatt halnak meg, mennyi a valós fertőzötti létszám, mekkora százaléka a fertőzötteknek, akik nagyon betegek lesznek, korona vírus nélkül milyen életminőségük és életkilátásuk volt az elhalálozottaknak stb.
 • Az otthon maradás egyesek szerint laposítja a fertőzés lefolyásának görbéjét, így elkerülhető az intenzív ágyak túlterheltsége, mások és valójában a közvélemény nagy része egyszerűen nem is foglalkozik az otthon maradás valós céljával és okával. Ők hallgatólagosan – szintén a médiák által gerjesztett pániktól vezérelve – úgy vélik tudatuk legmélyén, hogy az otthon maradás a garancia arra, hogy nem lesz baj, kvázi a vírus nem tud kit megfertőzni és éhen hal, kipusztul és persze én magam sem fogom így megkapni és nem kerülök lélegeztető gépre. Pedig minden adat azt mutatja, hogy nem is kerülne oda, mert valójában vélhetően 1-3% alatti a súlyos esetek száma, de hát pontos statisztikáink nincsenek, mert épp csak azt nem méri senki, hogy mennyi a valós megbetegedési adat. A pánikkeltés tehát benne van ebben a gondolkodásmódban és mivel a pánik segíti a nem éppen megalapozott, tudományosan nagyon sok hiányt mutató otthon maradás és a mindent leállítás stratégia megvalósulását, a különböző országok kormányai kapcsolt médiáinak nagyon testhez álló „a tényszerű közlés álarca mögött” folyton a rosszat és a szörnyűségeket mondogatni, mutogatni akkor is, ha nyilvánvaló csúsztatással jön ki csupán a rossz hír. Az operatív törzs elmondja minden nap, hogy ma megint hányan fertőződtek meg (nem érdekel már senkit, hogy ez nem a megfertőzödöttek száma, hanem az a szám, hogy az aznap véletlen szerűen elvégzett tesztekből hány lett pozitív), hányan haltak meg a korona vírus miatt (nem érdekel senkit, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a korona vírustól haltak meg), hogy más országban mennyi sok szörnyűséges esemény zajlik (ami mindenkinek azt mondja, hogy nagyon kell félni ettől a betegségtől, hiszen mi is ugyanoda juthatunk, mint ezek a szerencsétlenek) és hogy mekkora összefogással próbálja mindenki megelőzni a nagy bajt (senkit nem érdekel már, hogy a saját betegségemet meg tudom-e előzni vagy sem). Én kezdettől azt mondom, hogy a politikai döntések meghozatala nem a mi dolgunk, ezért jogkövetőként ahogyan döntöttek a felelősök, azt úgy kell maradéktalanul teljesíteni, hiszen a káosz lenne a legrosszabb, ami történhetne, maradjon tehát mindenki otthon, aztán a végén meglátjuk, hogy hol volt az igazság. Pedig az eszköz, amivel ezt elérik, mármint a pánik, nagyon sokat árt is, ezért én a saját eszközeimmel továbbra is próbálok szót emelni legalább a pánik okozta károk enyhítéséért és ez mindenkinek, még a kormánynak is ugyanolyan érdeke, mint hogy a koronavírus okozta kár minimális legyen.

A pánik okozta károk

 • Nem tudom például, hogy ki és milyen kutatás keretében képes majd összeszámolni ezen hisztéria elmúltával, hogy hányan haltak meg ezekben a napokban azért, mert nem kaptak rendes háziorvosi és ügyeletes orvosi ellátást, nem kapják meg a tervezett műtétjüket, nem végzik el a tervezett vizsgálatokat. (Háziorvosi ellátás a pánik miatt nincs, hiszen ők sem mehetnek ki és nem is akarnak kimenni a beteghez, aki „ne adj Isten még fertőzött is lehet”, hiszen, akkor elkapják a kórt karanténba kell vonulni. EZ PÁNIK SZERINTI CSELEKVÉS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN!!) Az ügyelet, vagy a házi orvos egy szív táji anginás panaszra, ritmuszavarra, szokásos asztmás rohamra, stroke-ra, vércukor zavarra (ezek békeidőben mind halálos lehet, most nem, mert most csak a korona vírus okoz halált!) nem is megy ki, hiszen most sokkal nagyobb baj van: koronavírus! Nem végeznek tervezett műtéteket, kivizsgálásokat. Igaz, hogy eddig tényleg csak a sokféle krónikus betegséggel, immunzavarral rendelkező és főként 75 év átlagéletkorúak haltak meg Magyarországon úgymond „a koronavírus miatt”, de most minden létező erőforrást a koronavírus járványügyi és intenzív osztályos ellátására kell fordítani, lélegeztető gépeket kell vásárolni sokat, hogy mindenkinek jusson. És akkor ezzel megoldódik a súlyos eset ellátása és élete megmenthető? Vannak szakemberek, akik attól óvnak, hogy a járványintézkedések nyomán többen halhatnak meg, mint magától a vírustól.  Tudni fogjuk-e, hogy hányan halnak meg magától a pániktól? Gyerekkoromból emlékszem a megtörtént eseményen alapuló olasz filmre, amikor a haragosát a borbély egyetlen karcolás nélkül kivégezte a figarószékben, pusztán a félelem keltésével, annak tudatosításával, hogy a borotvával elvághatja a torkát. A pánik öl és látom a saját betegeimen, hogy egyesek extrém pánikban vannak. Például kollégák megfigyelték Németországban, hogy a súlyosan beteg emberek, demens betegek súlyos pánik miatt meghalnak (egyszerre akár sokan egy idősotthonban), amit az okoz, hogy döntő változás áll be a mindennapjaikban: testi kontaktus hiánya, „űrruhába öltözött emberek” megjelenése, izoláció. Tudni fogjuk-e majd, hogy hányan haltak meg a coronavírusra és társfertőzéseire adott gyógyszerektől  és a kórházban elszenvedett ún. nozokomális (kórházi) fertőzésektől, hiszen tudjuk, hogy évente csak Európában ilyen fertőzésektől 50.000 ember hal meg.

A lélegeztető gép, mint életmentő high tech módszer (?)

 • Tudjuk-e például, hogy az intenzív osztályra felvett corona vírus miatt légzési nehézségekkel küzdők mekkora százaléka éli túl Magyarországon ezeket az intenzív eljárásokat. A nemzetközi kitekintés nem túl rózsás, mondhatnám katasztrófa helyzetben biztosan tudna az orvostudomány ennél hatékonyabb, több ember megmentésére alkalmas eljárásrendet is találni. Ugyanis a kórházba került esetek 17-29%-ánál kialakul a súlyos tüdőgyulladás (ARDS), ami miatt a modern intenzív medicina (ekkor már helyesen) lélegeztető gépre teszi őket. Az intenzív lélegeztetés nem jelentheti a maszkos, vagy orrszondás lélegeztetést, mert az tovább súlyosbítaná a felső légutakból lepumpált kórokozókkal a gyulladásos folyamatot. A lélegeztetést ún. intubálás, vagyis a mély légutakba juttatott csővel végzik, ilyenkor törvényszerűen a nyugtató szerek alkalmazása is, ami tudatvesztést jelent. Egy kínai tanulmány szerint a lélegeztető gépre tett betegek 86%-a (??!!!) elhalálozik.

hasonló eredményre jutottak egy amerikai tanulmány szerzői.  Ma hallottam a tisztifőorvos asszonytól, hogy már két beteget levettek a lélegeztető gépról Magyarországon is. Kérdésem, hogy 38 halott és 2 túlélő? Ez nem jobb, hanem rosszabb arány, mint amit az irodalom idézésével itt leírok.

Nem egyszerű a túlélők elválasztása sem a lélegeztető géptől. Ez annál nehezebb eljárás, minél tovább lélegeztetik őket. A lélegeztetés 5-21 napig tarthat, attól függően is, hogy milyen hamar intubálják őket. Van ahol hamar intubálják, ha már köhög megelőző lépésként, van ahol csak akkor, amikor már közvetlen életveszély van az alacsony oxigén ellátottság miatt. Amíg az intubálás tart a túlnyomás miatt tüdő károsodik. Létrejön a VILI (Ventillator induced lung injury) vagyis a lélegeztetés okozta tüdő károsodás.

Persze nem csupán ez, hiszen lelkileg sem egyszerű feldolgozni a történteket, a túlélő betegek sérültek lesznek, testi és lelki értelemben is és ez egy gyakori maradványa a kezelésnek. Romlik az életminőségük, izomgyengeségben, félelmi állapotokban és depresszióban fognak szenvedni.  Ugyanerről írnak ebben a leírásban is. 

Egy hosszú távon lélegeztetett betegeket vizsgaló metaanalízis szerint (6616 beteg), a betegek 58%-a egy éven belül meghalt.

A súlyos állapotba került betegek betegséglefolyását az elfogadott úton tehát csupán kb. 10% aránnyal lehet hosszú távú életmentésként értékelni, még úgy is, hogy az életminőséget nem vesszük figyelembe. Kérdésem tehát, hogy biztosan nincs jobb algoritmus, amit követni lehetne, mint mindenkit a betegség legsúlyosabb változatával riogatni, még akkor is ha nyilvánvalóan sem ő, sem a családja nem veszélyeztetett és azoknak, akik valóban veszélyeztetettek passzívan, félelemben várni a betegség súlyos változatának bekövetkeztét és ennyire rossz eredményességgel végigasszisztálni a végstádiumukat? … és ahogyan már korábban is írtam, még semmi fogalmunk nincs arról, hogy mi lesz, ha a járvány újra éled, vagy a maradékot (a több hónap után, a járványt eltűntnek hitten) csak olyan szórványos fertőzésként megtalálja ez a vírus. Szerintem van, még pedig a bezártságban otthon a hagyományos, ősi egészségvédő módszerek alkalmazása, amivel a légutakat fittebbé és a súlyos változatú betegség kialakulásának esélyét lecsökkentve megelőzhetjük a bajt. És amikor ezt bizton kijelentem, akkor a jogszabályok alapján állok (Eü Törvény 104 paragrafusa) biztosan kevesebb kárt, kevésbé tudománytalant állítok, mint az a gyógyszeripar, amely a súlyos mellékhatásokkal rendelkező malária elleni szert és antibiotikumokat minden kísérleti adat nélkül szeretné a kormányoknak tömegével eladni, hogy azzal kezeljék a betegeket! Tudják?  Hátha bejön! Hánynak fog ártani, hányan használják majd a súlyos mellékhatások ellenére a pánikjuktól vezérelve megelőzésként, na erről nincs semmi fogalmunk. Azért azt is kell érteni, – mondom újra – hogy a súlyos tüdőgyulladásos betegség csupán azoknál alakul ki, akik egyébként is sokféle súlyos betegséggel rendelkeznek, azok nagyon elhanyagolt, vagy előrehaladott állapotban vannak és nem tudják, vagy nem akarják a gyógyulásuk érdekében az életmódi és egyszerű természetes módszereket időben, megelőzésként alkalmazni. Ők tehát sokszor idősek, 65 év felett, de nem az idősek a veszélyeztetetettek, hanem a súlyosan beteg idősek és néha az ilyen beteg fiatalabbak.

Adatok továbbra is félrevezetők, pánikkeltők

Továbbra is sötétben tapogatózunk megfelelő adatok híján. Még mindig abban a kábulatban élünk, hogy „egyre több a beteg”, de hogy tényleg több-e vagy mennyivel több, azt nem tudjuk, pedig nyilvánvaló, hogy a jelen gyakorlat alapján a több betegnek, a nagyobb terjedésnek elsődleges oka csupán az, hogy adott napon több tesztet végeztünk. A Robert Koch Intézet szerint (amely német járványügyi központ), a több pozitív eset továbbra is azt jelenti, hogy többet tesztelnek.

A valós betegszámról semmilyen fogalmunk sincs. Az osztrákok már csinálják a reprezentatív felmérést az antitestek mérésével, amire itthon is nagy szükség lenne. 2000 beteget vizsgálnak gondosan kiválogatott representatív minta alapján és ebből fogják tudni a betegség valós elterjedtségét.

Továbbra sem tudjuk, hogy akik meghalnak és koronavírus hordozók, azok mi miatt halnak meg? A halál okozója a víruson kívül sok más tényező lehet, különösen, hogy látható minden elhalálozott súlyos krónikus betegségekben szenvedett. Vagy másként: mekkora százalékban segített a halálhoz a koronavírus? Mekkora a cukorbetegsége, mekkora a vérnyomása stb. Ezek nélkül hamis állítás az, hogy mindenki a korona vírus és csakis a koronavírus miatt halt meg.

 

Komplementer medicinának most van ideje, de nagyon!!!

 

 • Ugyanakkor azért a szakma sokszor megmondja, hogy az otthon maradással nem a fertőződés kerülhető el, hanem csak a korai és a tömeges fertőződés. Igen figyelembe kell venni az előírásokat és a súlyos betegek egyidejű intenzív osztályra való özönlésének veszélyét, a fertőződési görbe ellapítását, de a valódi betegség megelőzés nem csupán a hygiénés szabályok betartását és a kb 10%-os egy éves túl élést jelentő intenzív ellátást jelenti, hanem főként a szervezet védekező képességének javítását. Most van szükség az empírikus, évezredes bölcsességekre, amit a komplementer medicina, vagy a más néven a természetgyógyászat, ázsiában pedig tradícionális (hagyományos) orvoslás közvetít. Ráadásul ennek a jogi alapjai is megvannak, hiszen a magyar Egészségügyi Törvény az egészségügy részévé tette a természetgyógyászatot úgy, hogy elismerte, hogy az is az emberek jólétéért tesz hatékonyan, miközben nem kell a természettudományos elvek szerinti bizonyítékok alapján megítéljék, hiszen ezért van, hogy csupán komplementer (kiegészítő) módszer lehet. Mikor van ennél halaszthatatlanabb, fontosabb helye az egészségügyben az évezredes tapasztalatoknak, ha nem most, amikor a mai orvoslásnak, csak rossz és rosszabb túlélési modelljei és gyógyító eljárásai vannak?
 • Tudják például, hogy az ájurvéda 5000 évvel ezelőtt hogyan nevezi a korona vírushoz hasonló súlyos megbetegedéseket? Svása. Mondom: 5000 éve! Ez a megbetegedés kapha betegség, ami azt jelenti, hogy a kapha faktorokat kell kikapcsolni: nehéz ételek, állati termékek fogyasztását, mozgáshiányt, rossz légzési technikát. Ezért végezze mindenki az általam leírtakat. Keressék a weboldalamon a rövid összefoglalót.

 

Következtetéseim

 1. Továbbra is úgy látom, hogy nincs ok a pánikra, akkor sem, ha nagyon erősek és meggyőzőek a pánikkeltő erők. Azért nincs ok, mert a lakosság döntő részére ez a betegség teljesen veszélytelen. Sajnos akkora pánikot keltenek, hogy lassan megkövezést vállalva szabad csak kijelenteni, hogy a lakosság döntő részére veszélytelen a korona vírus. Hogy mekkora részére teljesen veszélytelen, ezt is majd később, a vihar elmúltával lesz módunk pontosan kielemezni, mert ebben sincs még jelenleg egyetértés: mást állítanak a pánikkeltők (ők 20%-ot mondanak, helytelen kiindulási pontot alkalmazva) és mást a józanul elemzők, akik a lakosság egészére viszonyítják a súlyosabb lefutású esetek számát. Szerintem az igazán veszélyeztetett csoport nem több, mint 1-3%- a a lakosságnak. Az ő védelmük nagyon fontos teendő, de nem csupán a kontaktusok előli elbújtatásukkal, hanem az így a fertőződésig nyert időben az életmódjuk formálásával, testsúlyuk csökkentésével, dohányzásról leszoktatásukkal, edzettségük javításával, légzőgyakorlatokkal, inhalációs kezelésekkel, vitaminkúrákkal és a tradícionális gyógymódok alkalmazásával, melyeket egyedül és otthon is végezhetnek és melyeket korábban leírtam
 2. A fentieknek nem mond ellent az olasz és a spanyol példa sem,
  • mert ezek az országok Európának csupán egy részét képezik és az összeurópai halálozás ennél lényegesen alacsonyabb lesz (Kínában sem volt olyan magas arány mindenütt, mint a 12 milliós Vuhanban és az össz halálozás Kínában nem érte el az össznépesség 0,00025%-át)
  • mert a statisztikai adatok megbízhatatlanok, nem tudni, melyik országban ki mit ért egy-egy adaton,
  • mert még náluk sem éri el a súlyos betegség a lakosság fent említett 1-3%-ánál nagyobb részarányát
  • mert az ottani súlyosabb lefolyásnak az előző cikkemben kirészletezett okok is közreműködnek (kimagasló légszennyezés, kimagasló időskorúak aránya, kimagasló szabály szegés, kimagaslóan rossz intenzív ágyszám).  Az olasz és spanyol adatok szerinti jelenlegi halálozás, még ha az tényleg mind a korona vírus számlájára lenne írható, amit eddig oda írtak, akkor sem haladja meg jelenleg a 0,025%-ot Olaszországban, és 0.033%-ot Spanyolországban a teljes népességükre vonatkoztatva. A spanyol nátha 1918-ban a Föld lakosságának 3-5%-át, vagyis kb. 21-50 millió embert pusztított el.
  • mert Európában az olasz és a spanyol lefutásnál sokkal kedvezőbbek is vannak, és hogy miért olyan barátságos a német, vagy a közép-európai példa betegség lefutás, annak kielemzését hagyjuk a járvány utáni időszakra. Mindenesetre német és svájci klinikákon semmi jele a túlzsúfoltságnak, de más beszámolók szerint a lombardiai kórházi zsúfoltság mellett más venetói és piemonti kórházak és klinikák üresen állnak. Az egész tehát csupán egy pánik volt.
  • mert Olaszországban a pánikból még nagyobb pánik jött, hogy itt ez hatalmas pánikot kelthessen. Tudni kell, hogy az olasz kormány által bevezetett súlyos intézkedések nyomán a rengeteg időseket ápoló magán és intézményi alkalmazott – aki addig a minden nap akár 24 órában dolgozott  – pánikszerűen elhagyta az országot és ott hagyták sokszor magukra az idős kiszolgáltatott embereket, akik tömegével haltak meg a pániktól és a járványtól megfelelő ápolás híján. A már említett intenzív osztályos, kórházi és személyzeti rendszer mellett, az idős ellátó rendszer teljes összeomlása figyelhető meg. Mutatták a túlzsúfolt krematóriumokat is. Ez azért volt, mert Olaszországban egyébként sem szokták a halottakat elégetni, ezért a krematóriumok nagyon csekély számban álltak rendelkezésre. A kormány előírta a halottak elégetését, a krematóriumi alkalmazottak a járványtól való félelmükben pedig megtagadták a munkát. Így a pánik pánikot keltett és egyre nagyobb hullatömeget. Ezt mutogattták a pánikkeltők, hogy itt Közép – Európában és Európa más részein is még nagyobb legyen a pánik.
  • A Venetohoz tartozó Treviso kórházi halálozásáról szóló beszámoló megmutatja, hogy az idei halálozási adatok nem rosszabbak az előző évinél. Néhány helyen túllépték az előző évit, de ott inkább az előző pontban részletezett pánik és rossz ellátási rendszer okozta, nem pedig a korona vírus.
 3. Továbbra sem adják hozzá a veszélyeztetettekhez a dohányzókat, túlsúlyosakat, pedig ők veszélyeztetettek!! Igy, ha valaki mégis fiatalabbként elhalálozik, akkor nem lehet tudni, hogy csupán a dohányzás, vagy a túlsúly okozta-e a korona vírus iránti esendőségét, vagy valóban megtámadja a fiatalabbakat is a vírus. Erre egyébként eddig semmi bizonyíték.
 4. Nincs exponenciális terjedés. Amennyivel több tesztet végeznek, annyival nő a pozitív esetek száma. Tehát terjed, de nem úgy, ahogyan azt vélelmezik. Viszont bizonyosan jóval több azok száma, akik már fertőződtek. Lehet akár 10 vagy 20-szoros, vagy akár még magasabb is a jelenlétük a társadalomban. „Ez egy rosszabb fajta influenza járvány és nem egy új fajta halálos kór. Média járvány van, kevesebb tévét kéne nézniük az embereknek. Ezt mondja John Oxford világszerte ismert virológus, influenza specialista professzor a Queen Mary Universityről.
 5. A svéd államigazgatási példa egy jó példa, alternatív válságkezelés, jó kilátásokkal. A svéd döntés miatt láthatólag összefog a nemzetközi közösség és annak valamennyi médiája, hogy a sorból kilógó svédeket megregulázzák és végtelenül eláztassák az európai közvélemény előtt. „Szakképzetlen miniszterek”, „totális káosz”, „ezrével halnak majd meg az emberek”, „emberkísérletet végeznek”, „mindjárt megtelnek az ágyaik” és hasonlók. Abban a meggyőződésben írogatnak és beszélnek, hogy Svédország szigorúbb rendelkezésekkel jobb betegséglefutást tudna elérni. Hogy meddig bírják a nyomást a svéd politikusok, mikor adják be a derekukat a main stream folyamatos vegzálása miatt és változtatják meg a döntéseiket, azt nem tudni. Jó lenne, ha megtartanák az északi higgadtságukat és határozottságukat.
 6. Eddig Mo-on több mint 20 ezer tesztet végeztek és ebből 744 pozitív esetet találtak. Nem tudni, hogy a tesztekbe beleszámolják-e a magánlaborok által végzett antitest teszteket, vagy csak a hívatalos állami PCR teszteket számolják. 38-an haltak meg, mindannyian sokféle betegséggel rendelkeztek 75 év átlagéletkorral. Számtalanszor elmondtam azt is, hogy nem a kor a meghatározó, hanem a sokféle betegség. Épp ezért, akik meghaltak betegségeik révén álltak nagyon közel a halálhoz és nem a koruk miatt és nem a korona vírus miatt. Ugyanakkor eddig senki semmivel nem próbálta javítani a fittségüket, hogy túléljék a súlyos szövődményt. Mindenesetre ebben a helyzetben azzal rémisztgetni a lakosságot, hogy bármikor berobbanhat Budapesti járvány, nekem nem szimpatikus. Egyáltalán miből derülne ez ki? Sok ember kerülne az intenzív osztályokra? De hát ennek semmi köze a valós fertőzöttségi számhoz, amiről azt sem tudjuk, hogy hol tartunk és hogy jó-e ha nem esik át rajta mindenki, hanem majd esetleg néhány hónap múlva lángol fel újra a járvány. Ezek mind spekulációk. Ők úgy spekulálnak, én meg így.
 7. Mindenki a gyógyszert és a védőoltást várja. Szerintem ilyenre nincs szükség, hiszen bővel el van túlozva a probléma, ami pedig létezik, azt a szervezetünk immunműködésének kell legyőznie. Tudjuk azt, hogy ezen a világpánikon sokan nyerészkednek. Van fenn a youtubon egy film, (amíg fenn van) ami bemutatja, hogy hogyan nyerészkedtek a sertés pestis elleni oltáson úgy, hogy közben mérgező anyagokat adtak el a kormányoknak. Ezek a szereplők ma is aktívan alakítják „a mostani járvány elleni küzdelmet”

 

Javaslataim tehát a következők

 1. Vegyük komolyan a kijárási korlátozást, mert a hatóság ezt várja el, de ne azért, mert ezzel biztosítva véljük a megbetegedés elkerülését.
 2. Kerüljük el a fertőzés súlyos betegséggé alakulását azzal, hogy eddzük a légzőrendszerünket és az ellenállóképességünket az általam fentebb javasolt tradicionális receptúra szerint. MOST VAN AZ IDEJE A TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT MEGELŐZŐ MÓDSZEREIT ALKALMAZZUK, akkor is, ha egyes virológus, biológus, biofizikus és más professzorok helyből leszólják a vitaminokat, az inhalálást és a gyógynövényeket. Mély tisztelettel kérem őket, hogy a „cipész maradjon a kaptafájánál”, még ha akadémikus is. Aki nem látott még soha élő beteget, ne játssza el a klinikust, főként a nyilván nem érdemtelen tekintélyét latba vetve ne formáljon negatív véleményt arról, amihez nem ért, ugyanis a professzor a nép szemében olyan, mint a „mindenttudó” bölcs, véleményt formál és elhiszik neki, néha a hülyeségeket is. Az egyetemes, de nem evidenciákon alapuló, ugyanakkor a WHO által magas szinten képviselt gyógyászatot lenézően kezelni az gőg, és a nyilatkozót minősíti, nem a módszereket.
 3. Őrizzük meg pozitivitásunkat, készüljünk a karantén utáni életre, ne higgyünk el mindent, akkor se ha hitelesnek tűnő forrásból jön és tényleg tegyük a pánik csökkentő facebook oldalunkon fellelhető számtalan meglátás és ötlet szerint a legjobbat magunk újraépítésére, önismeretünk fejlesztésére, vallásosaknak a vallási életük fejlesztésére és energiákkal való feltankolásra.
 4. Szerintem már nem sokáig tart ez az őrület és akkor kiderülhet, hogy valóban meztelen a király! Kezd kipukkadni a pánik  és manipulációs buborék!! Jó egészséget mindenkinek!

 

Dr:Tamasi József a belgyógyászat és a népegészségtan szakorvosa, természetes gyógymódok szakértője

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?