Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Új antibiotikum az anyaföldből

Nyomtatás Szerző : dátum : 2015-01-18 kommentek : (0)

Utoljára 30 évvel ezelőtt hoztak a piacra új és hatékony antibiotikumot. Azóta a gyógyszergyárak egyszerűen nem fejlesztettek.  Már a fejlesztések szándékos hátráltatásáról és valamiféle összeesküvéselméletről lehetett olvasni. Sajnálatos módon részben az antibiotikumok ellenőrizetlen és sokszor ész nélküli használatának, másrészt a egyre újabb rezisztens kórokozóknak köszönhetően az eddigi antibiotikumok egyre kevésbé képesek a hatékony gyógyításra. Miután a kémiai gyógyszerfejlesztés eredménytelennek bizonyult, most a bostoni egyetemen 25 új antibiotikumot fedeztek fel, honnan máshonnan, mint a természetből, méghozzá a földből. Az új antibiotikumok úgy tűnik, hogy képesek eddigi antibiotikumokra rezisztens kórokozók elpusztítására is. A felfedezésről a nature című tudományos lap számolt be. 

antibiotikum2

Természetesen az antibiotikus kezelés továbbra sem az, amelyre első megközelítésben szükségünk van, de előfordulhatnak súlyos gyulladások, elhanyagolt bakteriális fertőzések, vagy antibiotikumrezisztencia miatt nem gyógyuló esetek, amikor szükség lehet a végső megoldásokra. Ezért a az antibiotikumhasználat lehetősége fontos mindannyiunk számára.

Milyen lépéseket tehetünk az antibiotikumhasználat alternatívájaként:

gyümölcslé2

1. Salaktalanító kúrák, melyek csökkenti a szervezet ellenállóképességet akadályozó terheit.

2. Ellenállóképesség fokozása nagy dózisú vitaminok adagolásával

3. Az ellenállóképességet akadályozó gócok injekciós gyengítése és eltüntetése (neurálterápia)

4. Az ellenállóképesség fokozása, kórokozók elleni harc gyógynövényekkel, homeopátiás szerekkel, nozódékkal

5. Egészséges életmód kialakítása

6. Az ellenállóképesség fokozása tudomány10a test edzésével (mozgás, fizikális hatások, vízkúrák)

7. Fontos persze az is, hogy keressünk fel egy olyan orvost, aki el tudja dönteni, hogy mikor lehet antibiotikum nélkül egy betegséget meggyógyítani és mikor szükséges annak bevétele.

A vírusos és baktériális fertőzések döntő többsége sikeresen kezelhető természetes módszerekkel. Ritkán fordul elő olyan súlyos állapot pl. tüdőgyulladás, vesegyulladás, középfül gyulladás, amikor szükség van antibiotikum alkalmazására. Azt azonban tudni kell, hogy az ilyen esetek is szinte mindig függnek a helytelen életmódtól, a táplálkozástól. Tehát ennek megváltoztatása még az antibiotikum hatásának is előfeltétele.

antibiotikum5

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?