Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Kolonhydroterápia (CIST), Bhasti kúra

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

A kolonhidroterápia a teljes vastagbél kiöblítése vízzel és hozzáadott adalékanyagokkal (gyógynövények, tejsavó, probiotikumok, gyógyszerek). Ez utóbbi neve a colon-immunstimulációs terápia vagyis CIST. A kezelést legalább ötször végezzük, de minél távolabbi hatást szeretnénk kiváltani (immunerősítés, hajhullás gyógyítása, bőrbetegségek gyógyítása), annál több kezelésre van szükség, nem ritkán 15 kezelést is végzünk.

A viz hőmérsékletét váltogatjuk, ezzel tréninghatást érünk el a vastagbél nyálkahártyájára és izomzatára. Az emésztési zavarok, rossz bélflóra, lassú passzázs esetén is alkalmazzuk. További fontos alkalmazás a műtéti és vizsgálati előkészítés, a divertikulitisz (vastagbél öbleinek gyulladása) gyógyítása. A kezelés normális esetben nem fájdalmas, és nem kellemetlen, kb. háromnegyed óráig tart és közben alkalma van az orvosával, vagy a kezelőszemélyzettel sokat beszélgetni. A bhasti során a beöntéshez használt gyógynövények és gyógyszerek az indiai gyógyászatból származnak.

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?