Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Homeopátia

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

A homeopátia felfedezője Sámuel Hahnemann volt, de az ő 200 évvel ezelőtti munkássága óta a homeopátia óriási fejlődésen ment keresztül. Egyrész rengeteg új természetes anyagot kipróbáltak gyógyszerpróbák során a homeopaták és ezekről is pontos gyógyszerképeket készítettek.

Igy ma a homeopátiás gyógyszerek száma jóval nagyobb, mint korábban. Másrészt újonnan a gyógyszerek kiválasztását computerprogramok egyszerűsítik, így gyorsabban és tökéletesebb egyezéseket lehet találni. Harmadrészt a gyógyszerelőállítás technikája sokat fejlődött. Készítenek gyógyszergyárak például ampullákat, ami lehetővé teszi az injekciós és infúziós alkalmazást. Én magam is elsősorban infúziók ortomolekuláris szereit egészítem ki homeopátiás szerekkel. Negyedrészt nagyon sok ún. izopátiás szer van már forgalomban, ami azt jelenti, hogy a beteg szövetből, vagy a betegséget okozó ágensből (baktériumokból, gombákból, mérgekből, gyógyszerekből) készítenek akár ampullás készítményeket is, ami még gyorsabbá és egyszerűbbé teszi egy-egy eltérésre való hatást, hiszen már nem kell feltétlenül a hasonló tüneteket kiváltó növényi szert keresni, ha ugyanazt az ágenst is be lehet adni, mely magát a betegséget kiváltotta. A homeopátiát általában az ún. finom hangolásra használom.

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?