Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Folyamatos hólyag- és alhasi panaszom van

Nyomtatás Szerző : dátum : 2023-12-19 kommentek : (0)

Kedves Doktor úr! 52 éves, alacsony súlyú vagyok. Vesekő kezdődött véres vizelettel ez év márciusban. Kórházba kerültem hasi és deréktáji görcsök miatt. Kiderült, hogy a jobb vesémben kő volt. Kaptam infúziós kezeléseket, de nem ment el a kő. Ultrahangos vesekőtörés volt, arra sem történt semmi. Aztán egy fogóval lehúzták a hólyagba, onnan viszont spontán eltávozott a kő úgy, hogy nem tudtam megfigyelni sem. 4 hétig egy sztent volt bent a hólyag és a vese között, nehogy egy következő kő esetén elzáródjon a vese, aztán azt is kivették. Azóta viszont folyamatos hólyag- és alhasi panaszom van, főként égés. Nőgyógyászaton nem találtak semmit, és minden eddig elvégzett vizsgálat negatív volt. A vizeletben volt fehérvérsejt időnként, szedtem többször antibiotikumot is.

Közben fogytam két hónap alatt 8 kg-ot. Majd vér lett a székletben júliusban. Vastagbéltükrözés során felvetették a colitist. Készült szövettan is, amikor is többféle gyulladásos bélbetegség ehetőségét véleményezték. Gyulladáscsökkentő gyógyszert írtak a bélre, de attól sem szűntek meg a problémák. Aztán erősebb gyógyszert is kaptam a gasztroenterológustól, olyant, amit a bélgyulladásosoknak szoktak adni, de azt már nem is kezdtem el szedni. Októberben újabb tükrözés volt, amikor semmilyen gyulladást nem találtak. Az égő érzés viszont továbbra is megvan a húgyutakban és a végbéltájon. Glutén- és laktózmentes diétát tartok. Változó kori panaszaimra egy hormonspray-t használok a bőrömre. Nem vagyok Covid ellen oltva. Kérem, hogy segítsen, mit tehetnék még, hogy megszabaduljak ettől az égő fájdalomtól, ami megmérgezi a napjaimat.

Kedves Hölgyem! Nyilvánvalóan a vesekő-eltávolítás alkalmával keletkezett ez a fájdalma, ami feltételezve, hogy nincs folyamatos húgyúti fertőzése, mert vizsgálták és azt nem találták, csakis vegetatív idegrendszeri fájdalom lehet, amit fogós beavatkozás miatti sérülés vagy trauma váltott ki. Minden, amit a végbéltájékon érzékel, az csupán kisugárzó reflexfájdalom, az ok a húgyutakban keletkezhetett. Lehet, hogy valós nyálkahártyavagy izomsérülés vagy rossz idegi szabályzási kör, amely tartósan megmaradt. Mindenesetre ilyenkor gyulladásos folyamat is kapcsolódik a kiváltó okhoz és az az, amit természetes gyógymódokkal mindig lehet csökkenteni. Összességében

a szervezet saját öngyógyító képességét kell annyira támogatni, hogy önmaga megszüntesse ezt a fájdalmat.

Ezért javaslom önnek, hogy kezdjen növényi étrendet. A laktózmentesség nem sokat ér önmagában, mert az esetek döntő többségében nem a tejcukorra, hanem a tejfehérjére vagyunk érzékenyek. Tejtermékmentességet kell tehát tartani, legjobb a teljes vegán étrend. Húgyuti gyulladáscsökkentő és simaizom-görcsoldó gyógynövényekre van szükség. Ezek közé tartozik a tövises iglic (Ononis spinosa), a királydinnye (Tribulus terrestris), a zellerszárlé (Apium graveolens), a Huang Bai kínai parásfa (Phellodendron chinense), az arbutintartalmú gyógynövények (tehát a medveszőlőlevél – Uva ursi folium –, a csarab – Calluna vulgaris).

Soha ne igyon keveset, a legkevesebb 2,5 liter folyadék legyen, főként víz és gyógytea, mert az átmosás hozza a gyulladás csökkenését.

Érdemes szedni az Urovaxom nevű baktériumokat tartalmazó gyógyszert, mert az kifejezetten a húgyutak baktériumflóráját edzi. Ha mindez még kevés lenne, akkor javaslom a kismedencei neurálterápiát, a gáttáji izmok ún. intim tornáját, a kismedence reflexológiai kezelését is. Ugyancsak hasznos lehet az akupunktúra és az akupresszúra (ez utóbbit egyedül is tudja végezni, főként a köldök alatt középvonalban a szemérem csont szélén, valamint a keresztcsont két oldalán levő egyébként többnyire érzékeny pontokat, valamint a térdhajlat belső redőjének szélén levő pontot érdemes naponta 5-10 percig kezelni). Gyors gyógyulást kívánok!

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?