Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

FMT terápia tájékoztatója.

Nyomtatás Szerző : dátum : 2021-09-03 kommentek : (0)

Ma az emberek két harmadának van valamilyen hasi panasza, vagy volt olyan hasi panasza, ami mögött álló zavarok más betegségekhez vezettek. Ezek döntő többségében a szokásos gasztroenterológiai vizsgálatok semmilyen eltérést nem mutatnak, vagyis úgynevezett funkcionális panaszok. Évek óta foglalkozunk ilyen betegekkel. Panaszaik megoldására számtalan jó természetes módszert ismerünk (tradícionális diéták, gyógynövények, pre és probiotikus élelmiszerek és kiegészítők, stresszkezelő technikák stb. ) és ezekkel valóban sok embernek tudtunk segíteni. Most egy újabb eljárással bővül a repertoárunk, hogy a súlyosabb, de még mindig nem szervi eltérések esetén is hatékonyan segíthessünk.

A krónikus betegségek kialakulásában központi szerepet játszik az ember mikroflórája, mely meghatározhatja nem csak az emésztőrendszeri panaszokat, hanem más súlyos krónikus betegségek kialakulását is. Talán sokaknak meglepő, de a mikroflóra által termelt emésztőenzimek tízszer akkora szerepet játszanak a jó emésztésben, mint a saját emésztőnedveink.

Az esetek többségében és a kóros folyamat korai stádiumában elegendő a helyes irányú életmódváltás, valamint a pre- és probiotikumok szakszerű és célirányos alkalmazása. Főként az előrehaladott flórazavaroknál, vagy a nagyon leépült baktérium diverzitás (változatosság) esetén ezekkel nem lehet már eredményt elérni. Ilyenkor javasolható az idegen donorú FMT (Fecal Microbiota Transpants), vagyis egy egészséges ember székletének a beépítése, átvitele, egy másik személy emésztőrendszerébe, amely sokszor nagyon látványos, gyors és a többi kezelési taktikával együtt tartós gyógyulást hozhat.

Az FMT terápia kulcs kérdése a donor kiválasztása, a székletminta tartósítása és megfelelő bevihető formátumra hozása, tehát a készítmény labortechnikája, mely újonnan már olyan szakszerű kell legyen, hogy arra speciális intézmények képesek csak. A nem jó donor és nem szakszerű kommersz kezelések esetén láttunk már eseteket, ahol a depresszió, szívpanaszok, idegrendszeri betegségek tüneteinek átvételét produkálta a kezelt személy minden komoly orvosi segítség ellenére. A kiváló technikai feltételek megléte tehát hasonlóan fontos, mint a hozzáértő orvos segítsége.

Együttműködésben egy erre specializálódott kiváló kanadai laboratóriummal a NovelBiom-mal, végezzük az FMT terápiára szoruló betegek komplex kezelését, azok életmódterápiáját és kiegészítő természetes gyógymódokkal történő kezelését. Rendelőnk a kanadai cég kizárólagos európai partnere, így szerte Európából érkeznek hozzánk kezelésre.

A páciens a kanadai laboratóriumtól (NovelBiom) (www.NovelBiome.com)  kell megvásárolja a kezeléshez szükséges anyagot, melyet önállóan egy általunk felállított terv szerint alkalmaz, betanítjuk az eljárást, kiegészítő szolgáltatásokat végzünk, kísérjük a változásokat, gondozást, tanácsadást és gondozást végzünk. Együttműködésünk kiemelt területe az autista gyerekek gyógyítása, e téren szerte Európából érkeznek hozzánk autista gyerekekkel rendelkező családok. A kezelés azonban számtalan más területen is eredményes.

A kanadai cég három féle terápiás csomagot kínál a magyar pácienseinknek, az ottanihoz képest egy jelentősen (40%-al) redukált áron.

Tájékoztatásként a készítmények árai, amelyet azonban a kanadai céggel kell véglegesíteni és tőlük kell azt pontosan lekérni.

  1. 2 beöntés + 3 havi kapszula dózis – teljes ár $7,386 USD (Ajánlott elsősorban Sclerosis multiplex, Alzheimer kór, daganatok, krónikus gyulladások, autizmus esetén)
  2. 5 beöntés + 1 havi kapszula adag – teljes ár $6,795 USD (ajánlott elsősorban Crohn, Colitis ulcerosa, Proctitis és más gyulladásos bélbetegségeknél)
  3. 1 beöntés + 1 havi kapszula dózis – teljes ár $2,795 USD (Ajánlott Clostridium fertőzésnél és enyhébb flórazavaroknál, vagy flóra diverzitást növelő terápiás támogatásként)

Részletek: 1 beöntéses készítmény ára $1,000,  1 üveg 35 kapszulát tartalmazó üveg ára $1,795

A fenti beöntéses és szájon keresztüli készítmények mindenkor pontos árajánlatát tehát a tőlünk függetlenül a kanadai NovelBiom cégtől kell megkérni és tőlük kell megvásárolni. Hozzánk a vásárlás előtti konzultáció, a vásárlás utáni betanítás, beadás, egyéb készítmények alkalmazása, feltétlenül szükséges életmód, diéta és természetes gyógymódok miatt kell eljönni.

A mi rendelőnkben ehhez a szokásos vizitdíj, konzultációs és kezelési díjak  járulnak, amikor vizsgálatra, vagy kontrollra megjelenik a beteg.

Dr.Tamasi József

Cikk nyomtatása

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?