Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Dr. Tamasi Őszintén II. rész – Mi mentén „helyes” a gyógyítás?

Szerző : dátum : 2017-10-03 kommentek : (0)

Milyen alapú gyógyítást preferáljunk? Keleti orvoslás vagy nyugati orvoslás? Mi a különbség a kettő között? Miért jó az egyik és miért a másik?

Én, hogyan gyógyítok? Hozok egy heti példát is a betegeim történetei közül!

Véleményem szerint a tényszerű evideánciákon alapuló gyógyítási ismereteket, illetve az orvos történeti és leszálló tudásanyagra épülő például ayurvédikus  orvoslás ismereteinek kombinációja a leghelyesebb út a mai világban.

A  beteg érdeke azt kívánja, hogy minél kevesebb  nagy mellékhatással járó gyógyszert alkalmazzunk akkor ha nem feltétlen indokolt. Pl.: a krónikus betegségek gyógykezelésében elsősorban életmódi elvekre és természetes anyagokra van szükség.

Ám ha valaki akkudt  helyzetben van pl.: gyulladásos betegséggel vagy allergiás rohammal küzd, akkor ott szükség van a nagyobb  hatású evidánciákon tesztelt és bizonyított gyógyszerekre amelyek  gyors és erőteljes hatást tudnak kifejteni, így általuk meg tudjuk menteni őket. Ezután természetesen rá lehet tenni a betegeket természetes alapokon nyugvó programokra amely a krónikus betegeknél indokoltabb. Ez a kétféle szemlélet kombinálása, szerintem a legcélravezetőbb ma, 2017-ben.

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?