Budapesti rendelő: +36-20-361-9530, info.tamasidr@gmail.com Kiskunfélegyházi rendelő:+36 70 626 8389, kiskunfelegyhazirendelo@gmail.com

Chiropraktika

Nyomtatás Szerző : dátum : 2013-06-07 kommentek : (0)

Izületek mozgásfunkciójának csökkenését, teljes elakadását vizsgálom és kezelem kézi erővel. A mozgáselakadások leggyakrabban a gerincoszlopban (nyak, deréktáj) lépnek fel. A korlátozttság azért lép fel, mert az izületet alkotó két csont valamilyen tartási hiba, megeröltető mozgás, terhelés hatására az eredeti helyzetéből kimozdul, tengelye körül kissé elfordul, vagy egyszerűen csak oldalra elcsúszik és így az izület már nem képes az eredeti mozgását végezni.

Másik probléma, hogy az elmozdult gerinccsigolyák befolyásolják (nyomhatják) az ott kilépő idegeket, vagy ereket, melynek révén az ilyen enyhe kimozdulás egészen komoly belgyógyászati, teljesítményzavarokat, de áttételesen hangulatzavarokat is okozhat. A mozgáskorlátozottság környékén izomspazmusok, fájdalmas duzzanatok keletkezhetnek, ezáltal deréktáji, nyaki-vállba sugárzó fájdalmakat kiváltva. Ilyen esetekben gyógyszer, kortizon helyett sokszor a chiropraktika lenne a leggyorsabb, legolcsóbb és a legkevésbé ártalmas módja a segítségnek. A kezelés néha néhány percet, néha fél órát is igénybe vehet. Jó ha a páciens a kezelés előtt masszázst kap az adott panaszos területen.

Cikk nyomtatása

Címkék:

Dr. Tamasi József

szerző

az összes cikk megtekintése

Vélemény, hozzászólás?