Kellemesen pikáns ízű krémes leves, mely gazdag ásványokban és friss növényi anyagokban.
Hozzávalók:
- 1 lilahagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 700 g cékla
- 3 ek olivalolaj
- 600 ml zöldségleves lé
- egy limett szelet meghámozva
- 4 ek kókuszkrém
- tengerisó, frissen őrült bors
- 1 tk frissen finomra reszelt torma
A hagymát és a gyömbért finoman meghámozzuk.A céklát megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
Egy fazékban az olajat felhevítjük. Hagymakockákat és a feldarabolt gyömbért folyamatos keverés mellett beledobjuk. A cékladarabokat is hozzáadjuk és megpirítjuk. Felöntjük a zöldségleveslével, kicsit megborsozzuk és megsózzuk. Kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldség meg nem puhul. Mixerrel pürésítjük és kókuszkrémmel és a tormával megbolondítjuk.
A retekzölddel és Sango-tormával dekoráljuk.